Goede voornemens? Da’s zo oude schepping!

Zelfs christenen trappen erin: ‘Wordt je beste zelf!’ En traditiegetrouw, lijkt 1 januari de ultieme startdatum om dit voornemen nu eens serieus beet te pakken. Maar nog voor de drie koningen het land zijn uit gehobbeld, heeft desillusie bij menigeen alle wilskracht alweer ingehaald. Sommigen overwegen dan nog wel een rondje bidden en vasten er tegenaan te gooien, maar zelfs de euforie van zo’n geestelijke booster blijkt ook weer een houdbaarheidsdatum te kennen.

Wat is er mis met ons? Dit zouden wij, als geestelijke mensen, toch bij uitstuk toch moeten kunnen? Met zelfbeheersing als vrucht van de Geest en alle mogelijke stations doorlopen — doop, belijdenis, gebed, pastoraat, bevrijding, vervulling en wat heb je al niet? — kan het toch niet zo zijn dat er helemaal geen verbetering optreedt?

Benaiah zet de bijl dit keer in de nieuwjaarstraditie. Want ook al zien wij, en onze Lieve Heer uit naar een vernieuwing die van dag tot dag, geestelijke groei, is niet een kwestie is van ‘jezelf verbeteren’. Er viel namelijk niets meer te verbeteren aan ons. God moest overnieuw beginnen. Iets nieuws scheppen. En dat wordt niet zichtbaar door ons…

  • Bijbelpassages: Rom. 12:18; Kol. 2:10-16; 2 Cor. 4:16; Kol. 3:1-4; Heb. 12:1-2; Mk. 8:34-35; Mt. 19:17; Kol. 3:5-8; Joh. 14:19-20; Gal. 2:20; Op. 12:10.
  • Info & Sponsoring: https//saintk9.com
  • Vragen, aanvullingen en opmerkingen: podcast@saintk9.com